dbQwikSite User Forum
http://forum.dbqwiksite.com/

Cannot change MSAccess fields
http://forum.dbqwiksite.com/viewtopic.php?f=10&t=481
Page 1 of 1

Author:  mgerney [ Fri Jan 30, 2009 4:33 am ]
Post subject:  Cannot change MSAccess fields

It seems that you cannot change a MSAccess field to required in Edit Table - actually none of the checkmarks "take" when you click in the check box. I was told this is a bug.

Author:  Ugain [ Wed Mar 25, 2009 6:47 am ]
Post subject:  Re: Cannot change MSAccess fields

I use MS_Access 2000 and have no problems with it.
Attachment:
required.gif
The 'required' data is set in the Field Properties of the Access table.

Author:  mgerney [ Wed Mar 25, 2009 8:46 am ]
Post subject:  Re: Cannot change MSAccess fields

Thanks Ugain.

I was very new to the program and was changing the "required" field in Dataset Editor in the dbQwiksite program - I subsequently worked out that I had to make the changes in Access. It seemed that since I could change it in dataset editor (it would let me checkmark the field), that it should therefore change the attribute in the dbQwiksite program, at least for that group - of course that is not the case. So I guess my only other thought about it, is why can I checkmark the required field if it isn't really editable? Don't mean that as criticism, just not intuitive to us really newbie people.

Page 1 of 1 All times are UTC + 7 hours
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/